cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 19 april 2016

Mijn ultieme burger

Ik ben niet bepaald een liefhebber van fastfood, maar een lekkere zelfgemaakte hamburger gaat er wel in. Lekker met zelfgemaakte patat en een salade. Ik was al een tijdje aan het experimenteren met verschillende smaakmakers, en nu heb ik hem eindelijk gevonden: mijn-ultieme-hamburger! Ze zijn heerlijk als hoofdgerecht maar ook voor de lunch zijn ze zeker niet te versmaden.


Ingrediënten

300 g rundergehakt
1 el fijngehakte sjalot
1 teentje knoflook
1 ei
2 (volkoren) beschuiten
1 el pittige mosterd
1 el ketjap
1 el zoete chilisaus
versgemalen peper en zout naar smaak
olie om in te bakken

Bereiding

Maak de beschuitjes fijn (met de hand of in de keukenmachine), doe alle ingrediënten - behalve de olie - in een ruime kom en meng ze grondig door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm ze tot burgers. 
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de burgers mooi bruin, ongeveer 5 minuten per kant. 

Voor 2 tot 4 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen