cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 30 juli 2015

Jalapeñoburger

De lekkerste burger maak je gewoon zelf! Het is helemaal niet veel werk en je kunt er lekker je eigen draai aan geven. Want laten we eerlijk zijn - af en toe is het best lekker om niet de standaard hamburger van de slager (niets mis mee hoor) op tafel te zetten maar je eigen creatie. Serveer de hamburger met een knapperig broodje, een lekkere saus en zelfgemaakte (oven)frieten en je maakt van een simpele burger een waar feestmaal. Ik ging vandaag voor een pittige variant en deed er wat jalapeñopeper in. Verder serveerde ik er een fris-pittige salsa bij.


Ingrediënten

Voor de burger:
300 g kalfs- of rundergehakt
1 el fijngehakte rode ui
1 teentje knoflook 
1 verse jalapeño peper of 1 el jalapeño uit een potje
3 takjes verse koriander
2 el hüttenkäse
½ half (volkoren) beschuit
zout
olijfolie

Voor de salsa:
1 klein blikje mais
2 cherry tomaten
1 verse jalapeño peper of 1 el jalapeño uit een potje
4 takjes verse koriander
½ rode ui
sap van ½ limoen
zout

Om te serveren:
broodjes
sla

Bereiding

Voor de burger:
Snijd de jalapeño, knoflook en koriander fijn, verkruimel het beschuit. Meng alle ingrediënten met elkaar in een ruime kom, verdeel in 4 porties en vorm er burgers van. Vet een grilpan in met olijfolie en gril de burgers van beide kanten mooi bruin. Je kunt ze natuurlijk ook op de bbq leggen.

Voor de salsa:
Laat de mais uitlekken, snijd de tomaten in stukjes. Hak de jalapeño peper (als je verse gebruikt), koriander en de ui fijn. Meng alle ingrediënten met het limoensap, breng op smaak met zout.

Om te serveren:
Serveer de burgers met de salsa op een broodje met wat sla.


Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten