cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 2 mei 2015

Uit de boekenkast: Pasta met prei-gehaktsaus

Vandaag heb ik een recept uit een boek met budgetvriendelijke recepten. Leuk om te zien dat je met weinig geld lekkere en gezonde maaltijden op tafel kunt zetten. In het oorspronkelijke recept wordt alleen prei gebruikt, ik heb nog wat gehakt toegevoegd. Serveer de pasta met een salade, en je hebt een heerlijke budgetvriendelijke maaltijd.

Ingrediënten

200 g pasta
1 prei 
225 g rundergehakt
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 el paprikapoeder
3 el smeerkaas
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie

Bereiding

Kook de pasta beetgaar in water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken.
Hak de ui en de knoflook fijn, de de prei in ringen. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg het gehakt toe zodra de ui glazig is, bak het rul. Voeg de prei toe en laat in 5 minuten zacht worden. Voeg een half glas water en de smeerkaas toe, roer tot de kaas gesmolten is. Laat de saus nog 5 afgedekt koken, breng op smaak met zout en peper en meng de pasta erdoor.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen