cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 7 april 2015

Witte chocoladetaart met frambozen en macadamianoten

Vandaag heb ik iets te vieren: Katrins favoriete recepten is 3 jaar geworden! Een goed excuus dus voor een verjaardagstaart met heel veel dingen die ik lekker vind: witte chocolade, frambozen, vanille, macadamianoten...En ja, dat kan makkelijk allemaal in een taart. 
De ganache lijkt in het begin waarschijnlijk een beetje vloeibaar, maar eenmaal opgeklopt is 'ie prima. Bewaar de taart in de koelkast. 

Ingrediënten

2 eieren
50 g poedersuiker
3 el heet water
80 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g frambozen
40 g gezouten macadamianoten
100 g witte chocolade
100 ml slagroom
100 g mascarpone
½ vanillestokje 

Bereiding

Hak de chocolade grof. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schaap het merg eruit en doe het samen met de slagroom in de pan. Verwarm de slagroom op laag vuur, laat de slagroom niet koken. Neem de pan van het vuur, doe de chocolade erin. Laat 5 minuten staan, roer dan tot de chocolade opgelost is. Zet de ganache overnacht in de koelkast om op te stijven (hij blijft een beetje vloeibaar).
Doe de eieren met 3 eetlepels heet water in een kom, klop met de mixer tot ze schuimig zijn. Voeg de suiker in delen toe, klop tot je een zeer luchtige massa hebt. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven de eieren, meng op de laagste stand snel door elkaar.
Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm Ø, doe het beslag erin en bak ongeveer 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat de bodem op een rooster afkoelen. 
Klop de ganache met een mixer luchtig, meng de mascarpone erdoor. Hak 25 g van de noten grof, meng ze door de ganache. 
Leg de taartbodem op een bord of schaal en verdeel de ganache erover. Hak de resterende noten grof, verdeel ze samen met de frambozen over de ganache.

Voor 8 tot 10 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten