cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 23 april 2015

Uit de boekenkast: Kip met ananas

Vandaag heb ik een recept uit een heel speciaal kookboek voor je: een Caraïbisch kookboek met veel informatie over het Caraïbische gebied, haar bewoners, de keukens en de ingrediënten. Sommige ingrediënten zijn in onze streken wat minder makkelijk te verkrijgen, dit recept is juist een voorbeeld dat je ook met minder exotische ingrediënten heerlijke gerechten op tafel kunt zetten. In het oorspronkelijke recept wordt iets meer ananas gebruikt, en wat minder groenten. Ik heb de verhoudingen een beetje aangepast en ik gebruik andere groenten en specerijen. 
Ik heb in dit recept verse ananas gebruikt. Je kunt ook ananas uit blik gebruiken, maar verse is vele malen lekkerder. En eigenlijk valt het schoonmaken van een verse ananas ook best mee.


Ingrediënten

4 kipdrumsticks
300 g kouseband
400 g verse ananas
1 tomaat
3 lente-uitjes
stuk verse gember van ½ cm
2 knoflookteentjes
3 pimentkorrels
1 tl verse peperkorrels (uit de toko, anders uit een potje)
1 rode ui
sap van 1 limoen 
2 el olijfolie
versgemalen peper en zout

Bereiding

Marineer de kip minimaal een half uur in de helft van het limoensap. 
Snijd de ui, gember en knoflook fijn. Snijd de ananas en de tomaat in blokjes en de kouseband in stukjes van 2 cm. Snijd de lente-ui in ringetjes. 
Verhit de olie in een ruime pan op matig vuur, bak de kip rondom bruin, haal uit de pan. Fruit de ui, knoflook en gember in de resterende olie tot de ui glazig is. Voeg de ananas, pimentkorrels, peperkorrels en tomatenstukjes toe, bak ongeveer 5 minuten tot de ananas bruin begint te kleuren. Doe de kip terug in de pan, voeg de kouseband, het resterende limoensap, zout en peper naar smaak en een ½ glas water toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 tot 25 minuten stoven. Controleer of de kip gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met rijst en eventueel plakjes bakbanaan.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten