cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 30 april 2015

Panna cotta met sinaasappel

De lente wil nog niet echt op gang komen. Een goede reden om jezelf te trakteren op een lekker toetje, met sinaasappel en pistachenoten als gezonde smaakmakers. Kijk, daar word ik dan wel weer blij van!

Ingrediënten

250 g slagroom
50 g mascarpone
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
½ vanillestokje
25 g suiker
1 tl rozenwater
3 g agar agar
2 el gehakte pistachenoten

Bereiding

Doe de slagroom met het vanillemerg, sinaasappelschil en -sap, agar agar, suiker en het rozenwater samen in een pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 minuut koken. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Roer de mascarpone erdoor en schep de panna cotta in 2 glazen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Strooi voor het serveren de gehakte pistachenoten erover.

Voor 2 personen




 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen