cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 14 april 2015

Geroosterde asperges met halloumi en rijst

Als je denkt dat vegetarisch eten saai is moet je dit echt eens proberen! Op het eerste gezicht lijkt het misschien een bijeen gesprokkeld gerecht, maar je zult al snel merken dat de smaken elkaar juist ondersteunen. De rijst wordt gebakken met zeekraal en gekiemde peulvruchten (uit de biologische winkel), de zilte smaak van zeekraal gaat heel goed samen met de zoute smaak van halloumi en de groene asperges geven een nootachtige smaak aan het geheel. Saai? Echt niet!


Ingrediënten

200 g basmatirijst
100 g zeekraal 
150 g gekiemde peulvruchten
1 ui
1 teentje knoflook
500 g groene asperges
1 el gedroogde munt
1 halloumikaas
versgemalen peper en zout
snufje sumac
nigella zaadjes naar smaak
1 el balsamico azijn
olijfolie

Bereiding

Stoom de basmatirijst gaar, laat een beetje afkoelen. De rijst moet korrelig zijn. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd het droge uiteinde van de asperges. Snijd de halloumi in plakken van ½ centimeter.
Leg de asperges in een braadslee of ovenschaal, doe er wat olijfolie, de gedroogde munt en peper en zeezout naar smaak bij. Meng de asperges met de olie zodat ze rondom bedekt zijn. Rooster de asperges in 8 tot 12 minuten beetgaar in de op 200° voorverwarmde bakoven (onder- en bovenwarmte).
Verhit een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur, fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de groentekiemen toe en roerbak ongeveer 4 minuten. Voeg dan de zeekraal toe en roerbak nog eens een minuut. Doe de rijst erbij, meng goed en laat alles goed doorwarmen, breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
Verhit wat olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de halloumi van beide kanten bruin.
Serveer de rijst met de asperges en de halloumi, strooi een beetje sumac en wat nigella zaadjes over de halloumi.

Voor 2 tot 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten