cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 28 april 2015

Eiersalade met daslook

Daslook is een heerlijk kruid uit de uienfamilie. De smaak doet vooral aan knoflook denken, maar ook aan prei. Daslook is er van februari tot juni, daarna verdwijnt de plant volledig om in het volgende jaar als een van de eersten weer tevoorschijn te komen. Daslook is officieel beschermd, maar je kunt plant tegenwoordig in tuincentra kopen en haar een vaste plek in je tuin geven.


Ingrediënten

2 eieren
5 daslookbladeren 
1 el mayonaise
2 el Turkse yoghurt
1 tl mosterd
versgemalen peper en zout

Bereiding

Kook de eieren hard. Pel de afgekoelde eieren en snijd ze fijn. Hak de daslook fijn, meng met de mayonaise, yoghurt en mosterd, breng op smaak met zout en peper. Schep de eieren door de saus, laat de smaak minimaal een half uur intrekken.

Voldoende voor 2 kleine pistolets




Daslook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen