cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 8 maart 2015

Vietnamees gestoofde kip in een zoet-pittige saus

In de koude maanden zet ik graag een stoofschotel op tafel. Vandaag ging ik voor een kipgerecht, geïnspireerd op de Vietnamese keuken, ik had namelijk net sereh, laoswortel en verse koriander in huis gehaald. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten. Een groot deel ervan is de supermarkt te krijgen, en anders slaag je zeker in de toko. 

Ingrediënten

500 g kipdijfilet
1 rode paprika 
2 sjalotten
2 teentjes knoflook 
2 chilipepers
1 stengel sereh
stuk laoswortel van 5 cm
1 citroenblad
5 takjes verse koriander 
1 tl Chinees 5 kruidenpoeder
zout
1 el palmsuiker 
165 ml kokosmelk
olie

Bereiding

Snijd het vlees en de paprika in blokjes, hak de sjalotten, knoflook, koriander en de chilipepers fijn, kneus de sereh.
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip rondom bruin, schep uit de pan. Bak de sjalotten, knoflook en chilipepers 2 minuten, voeg dan de sereh, laoswortel en het citroenblad toe, bak nog even verder. Doe het vlees terug in de pan, voeg de palmsuiker, het 5 kruidenpoeder, zout naar smaak en de kokosmelk toe, doe zoveel water erbij dat de kip voor driekwart onder staat. Laat met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur stoven, doe dan de paprika erbij en laat nog eens 10 minuten stoven. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout.

Voor 2 tot 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten