cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 17 maart 2015

Curry met tofu en zeekraal

Vandaag heb ik een recept voor een vegetarische curry voor je. Een ideaal recept om restjes te verwerken. Zo had ik nog een halve blok tofu, een bakje zeekraal en oesterzwammen. Zeekraal heeft een wat zilte smaak, waardoor waarschijnlijk geen zout meer hoeft toe te voegen. Verder gingen er nog wat bamboescheuten, peultjes en natuurlijk kokosmelk en currypasta in. En dan heb je in redelijk korte tijd een lekkere maaltijd op tafel gezet. 


Ingrediënten

½ blok tofu
125 g sugarsnaps of peultjes
150 g oesterzwammen
200 g zeekraal
1 klein blikje bamboescheuten
1 stengel bleekselderij
100 g cherrytomaten
1 ui
1 teentje knoflook
verse koriander naar smaak
1 citroenblad
165 ml kokosmelk
1 el gele currypasta
vissaus
olie

Bereiding

Snijd de tofu in plakken van ½ cm. Haal de sugarsnaps af, snijd de tomaten in vieren, snijd de ui, knoflook en selderij fijn. Laat de bamboescheuten uitlekken. Hak de koriander fijn.
Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur, bak de plakjes tofu van beide kanten lichtbruin, laat uitlekken op keukenpapier, snijd vervolgens elke plak in 4 tot 6 stukjes.
Verhit 2 el olie in een wok, fruit hierin de ui, knoflook en selderij. Voeg de currypasta, het citroenblad en de kokosmelk toe, breng aan de kook. Laat de currypasta oplossen in de kokosmelk, voeg dan de sugarsnaps en de cherrytomaten toe. Voeg na 5 minuten de oesterzwammen en de zeekraal toe, kook 2 minuten mee. Doe de tofu en koriander erbij, laat goed doorwarmen en breng op smaak met de vissaus.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten