cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 10 maart 2015

Broccolisoep

Heb je weinig tijd om te koken en wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Dan is deze broccolisoep jouw vriend. Hij is binnen een half uur klaar en behalve broccoli heb je weinig andere ingrediënten nodig. Precies goed na een lange werkdag dus!


Ingrediënten

500 g broccoli
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el komijn
2 el gedroogde munt
1 l groentebouillon
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
mascarpone en gedroogde munt om te serveren

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Hak de ui en de knoflook grof. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur, fruit de ui en de knoflook lichtbruin. Bak de munt en de komijn kort mee. Voeg de broccoli en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 7 minuten koken, tot de broccoli beetgaar is. Pureer de soep in de blender of mer een staafmixer. Doe de soep weer in de pan, breng op smaak met peper en zout.
Serveer met een eetlepel mascarpone en wat gedroogde munt. 

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen