cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 26 februari 2015

Uit de boekenkast: salade van cashewnoten

Op reis door mijn boekenkast blijf ik nog heel even in Azië hangen. In Thailand om precies te zijn. Nog zo'n prachtige verzameling van recepten uit verschillende zuidoost-Aziatische landen. waaronder Vietnam, Thailand, Indonesië, Maleisië en Cambodja. In dit boek staan veel recepten voor salades, al dan niet met vlees of vis, en andere groentegerechten. Tussen alle salades stond ook een recept voor een salade met cashewnoten, en dat leek me wel wat. Eigenlijk ken ik cashewnoten meer als snack, en natuurlijk van de heerlijke Antilliaanse cashewnotentaart. 
In het oorspronkelijke recept worden rauwe cashewnoten gebruikt, die je in grotere toko's of online kunt kopen. Mocht het echt niet lukken om rauwe cashewnoten te krijgen, gebruik dan ongezouten cashewnoten en bak die heel even in hete olie.

Ingrediënten

250 g rauwe cashewnoten
2 sjalotjes
1 lente-ui
1 of 2 kleine chilipepers
1 stengel sereh
5 takjes koriander
5 takjes Thaise basilicum
sap van ½ limoen
1 el vissaus
olie

Bereiding

Verhit de olie in een wok of een ruime pan tot 165°. Controleer de temperatuur met een kookthermometer of doe een noot in de olie: als de noot snel verkleurt is de temperatuur goed. Bak de noten in ongeveer 5 minuten goudbruin, houd ze daarbij in beweging. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. 
Snijd de sjalotjes, lente-ui, chilipepers, koriander, basilicum en sereh (gebruik alleen het zachte binnenste gedeelte) fijn, meng met het limoensap en de vissaus. Eventueel kun je nog wat suiker toevoegen. Schep de cashewnoten erdoor, serveer het liefst lauwwarm.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten