cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 13 januari 2015

Stoofpot van groenten en kalfssaucijs

Mijn moeder gebruikt al jaren verse braadworst voor soepballetjes. Erg handig en vooral onwijs lekker! Maar je kunt saucijzen natuurlijk ook gewoon in plaats van gehakt gebruiken. Het grote voordeel is namelijk dat ze al gekruid zijn, en dus extra smaak aan je gerecht geven. Eigenlijk was ik ook van plan om deze saucijzen voor soepballetjes te gebruiken, maar bij nader inzien had ik toch meer zin in een stoofschotel. En omdat het rooster op de sportschool gewijzigd is en mijn planning weer op z'n Katrins was, deed ik er wat extra groenten in zodat ik er geen aardappels of rijst bij hoefde te koken en dus nog een beetje normaal kon sporten. Je kunt er natuurlijk nog wel wat rijst, aardappels of stokbrood bij serveren, dan heb je aan dit recept voldoende voor 3 personen. 


Ingrediënten

350 g kalfssaucijzen
1 courgette (+ 350 g)
1 dunne prei
1 tomaat
1 blik kikkererwten (240 g uitlekgewicht)
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el komijn
1 tl venkelzaad
5 takjes koriander
5 takjes bladpeterselie
2 el olijfolie
versgemalen peper en zout

Bereiding

Hak de sjalot, knoflook, koriander en peterselie fijn, snijd de courgette en de tomaat in blokjes. Snijd de prei in ringetjes, laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur, fruit de ui, knoflook, venkelzaad en komijn 2 minuten.
Snijd de worsten in de lengte open, voeg het vlees toe en bak het rul. Voeg - als het vlees half gaar is - de prei toe en bak die 2 minuten mee. Voeg dan de courgette, tomaat, een glas water en wat zout en peper toe, breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur 10 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Voeg de kikkererwten, peterselie en koriander toe, meng goed met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Voor 2 tot 3 personen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten