cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 13 december 2014

Kikkererwtensoep

Met dit weer vind ik het heerlijk om soep te eten. Je weet wel, zo'n lekker goed gevulde dikke soep die je een dag van te voren al kookt en dan alleen nog maar hoeft op te warmen. Deze kikkererwtensoep met verschillende specerijen is echt een traktatie. Ik gebruik kardamom, kruidnagel, paprikapoeder, zwarte peper, piment en kurkuma, maar je kunt hier best mee variëren.

Ingrediënten

150 g gedroogde kikkererwten (of 300 g gekookte kikkererwten)
100 g prei
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
5 takjes bladpeterselie
5 takjes koriander
2 kardamompeulen
1 kruidnagel
1 tl kurkuma
5 pimentkorrels
½ tl zwarte peperkorrels
1 el paprikapoeder
1 l groentebouillon
zout
2 el olijfolie
2 hardgekookte eieren

Bereiding

Week de kikkererwten overnacht in ruim water, giet af en laat uitlekken. Snijd de prei en de ui in ringen, snijd de knoflook en de wortel in plakjes. Hak de peterselie en de koriander grof.
Verhit de olijfolie in een ruime pan op laag vuur, fruit hierin de ui, knoflook en specerijen 5 minuten. Voeg dan de prei toe en bak die nog eens 5 minuten mee. Doe de kikkererwten en de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 45 minuten afgedekt op laag vuur koken. Controleer of de kikkererwten zacht zijn, voeg de peterselie en de koriander toe en kook nog 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout, haal de specerijen er zo veel mogelijk uit (je kunt ze ook in een thee-ei meekoken). 
Pel de eieren en snijd ze doormidden, serveer de soep met het ei erin.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten