cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 1 november 2014

Spruitjescurry

Ik moet nog even wennen aan het idee dat de herfst echt begonnen is. Hoewel dat met dat miezerige weer vandaag moeilijk te ontkennen valt. Eenmaal thuis besloot ik dat ik me vandaag lekker in de keuken ging uitleven. En toen de appelmuffins in de oven stonden, was het hoog tijd om aan het avondeten te beginnen, want vanavond stond de sportschool op het programma. En dan is deze spruitjescurry echt een uitkomst, het meeste werk zit namelijk in het schoonmaken van de spruitjes. Daarna ben je zo klaar. 

Ingrediënten

500 g spruitjes
200 g pompoen
1 rode ui
1 teentje knoflook
stuk verse gember van 1 cm
1 citroenblaadje
1 tot 2 el gele Thaise currypasta
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
2 el olie


Bereiding

Maak de spruitjes schoon. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Hak de ui, gember en knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok, fruit de ui, knoflook en gember. Bak de currypasta even mee, voeg dan de kokosmelk en het citroenblad toe. Meng tot de currypasta helemaal vermengd is met de kokosmelk, voeg dan de spruitjes toe en breng aan de kook. Laat op matig vuur 5 minuten koken, voeg dan de pompoen toe en kook nog ongeveer 10 minuten tot de groenten gaar zij. Breng op smaak met vissaus. 
Serveer met rijst.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten