cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 25 september 2014

Pasta met rode linzen en paprika

Pasta en linzen zijn misschien geen alledaagse combinatie, maar wel erg lekker! Ik kon niet kiezen tussen 2 pastarecepten: eentje met paprikasaus en eentje met rode linzen, dus heb ik mijn eigen mix gemaakt.Rode linzen hebben wat mij betreft 2 ontzettend goede eigenschappen: je kunt ze gebruiken om een saus te binden en ze zijn binnen 15 minuten gaar, zonder ze vooraf te weken.Voeg wat rode paprika en chilipeper toe en je hebt in minder dan een half uur een heel verrassend pastagerecht op tafel staan. Ik heb in dit recept kookroom op basis van rijst gebruikt, hierdoor is het gerecht vegan én lactosevrij.


Ingrediënten

200 g pasta
100 g rode linzen
2 rode puntpaprika
1 rode Spaanse peper
1 sjalot
1 teentje knoflook
300 ml groentebouillon
50 ml kookroom
1 tl verse rozemarijn
1 el balsamico azijn
zout en peper
2 el olijfolie

Bereiding

Kook de pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Snijd de sjalot, knoflook, Spaanse peper en rozemarijn fijn, snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit de sjalot, knoflook en Spaanse peper tot de knoflook lichtbruin wordt. Voeg de linzen, bouillon en rozemarijn toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Doe de paprika in de pan en kook nog eens 10 minuten. Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met balsamico azijn, zout en peper. Meng de pasta door de saus.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten