cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 14 september 2014

Pasta met courgette, ansjovis en kappertjes

Pasta en courgette zijn altijd een goede combinatie, en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag heb ik ansjovis, kappertjes en salie als smaakmakers gebruikt. Serveer een lekkere salade bij de pasta, en je hebt echt een heerlijke maaltijd. Voor een vegetarische variant kun je de ansjovis gewoon weglaten, waarschijnlijk moet je dan iets meer zout toevoegen.


Ingrediënten

200 g (volkoren) pasta
600 g (gele) courgette
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
3 ansjovisfilets
5 cherrytomaten
1 el kappertjes
2 el olijfolie
zout, peper

Bereiding

Kook de pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar. Giet af en vang daarbij 1 glas van het kookvocht op, laat uitlekken.
Snijd de sjalot, knoflook, chilipeper en salie fijn, snijd de courgette in blokjes en de tomaten in vieren.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit de sjalot, knoflook, chilipeper en ansjovis 10 minuten tot de sjalotjes lichtbruin kleuren. Voeg dan de courgette toe, bak rondom bruin en blus af met het kookvocht van de pasta. Laat op matig vuur 10 minuten koken, voeg dan de kappertjes, tomaten en salie toe, kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout, meng de pasta door de groenten.

Voor 2 personen



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten