cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 19 september 2014

Geschnetzeltes met paprika-tomatensugo

Geschnetzeltes betekent in reepjes gesneden vlees. In de Duitstalige landen is het de verzamelnaam voor een eindeloze reeks gerechten die een ingrediënt met elkaar gemeen hebben: het in reepjes gesneden vlees. Je kunt hiervoor kip, kalkoen, varkenvlees, kalfsvlees of een combinatie hiervan gebruiken, in een roomsaus of groentesaus, aangevuld met groenten en geserveerd met rijst, pasta of aardappels. De bekendste variant is waarschijnlijk het Zürcher Geschnetzeltes, maar ook andere varianten zijn het proberen meer dan waard. Het is trouwens ook een heel handig gerecht om kliekjes te verwerken. Voor dit recept heb ik een zelfgemaakte paprika-tomatensugo gebruikt. Als alternatief kun je tomatensugo gebruiken en reepjes paprika aan de saus toevoegen.


Ingrediënten

400 g mager vlees
1 sjalot
100 ml groentebouillon
75 g doperwten (diepvries)
1 tl gedroogde oregano
zwarte peper
zout
1 el balsamico azijn
4 el olijfolie

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes, hak het sjalotje fijn. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en braad het vlees in porties rondom bruin. Doe dan al het vlees in de pan, voeg de paprika-tomatensugo, de sjalot en de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de doperwten en de oregano toe en laat het geheel 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en balsamico azijn.
Lekker met rijst of gekookte aardappelen.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten