cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 19 augustus 2014

Spelt quiche met courgette

Vandaag heb ik een lekker recept voor een hartige quiche met courgette voor je. Het deeg is van volkoren speltmeel, dat gelukkig steeds makkelijker te verkrijgen is, zelfs in sommige supermarkten staat het in het schap. Je kunt natuurlijk ook gewoon tarwemeel gebruiken, de hoeveelheden van de andere ingrediënten blijven hetzelfde.
De quiche is lekker als lunchgerecht maar ook  prima geschikt als voorgerecht. Je kunt de quiche ook goed voorbereiden zodat je haar alleen nog hoeft te bakken.


Ingrediënten

Voor het deeg:
250 g volkoren speltmeel
1 el droge gist
1 el honing
1 tl zout
1 el verse rozemarijn
125 ml lauw water

Om te beleggen:
400 g (gele) courgette
1 sjalot
1 teentje knoflook
6 -8 cherrytomaten
125 g mozzarella
zout, peper
2 el olijfolie en wat extra olie voor de vorm

Bereiding

Voor het deeg:
Hak de rozemarijn fijn. Meng het speltmeel met het zout en de gist, voeg de honing en ¾ van het water toe. Meng de ingrediënten goed, voeg zoveel water toe dat je een soepel deeg hebt. Kneed als laatste de rozemarijn erdoor. Laat het deeg afgedekt 1 uur op kamertemperatuur rusten.

Om te beleggen:
Snijd de courgette in blokjes, halveer de cherrytomaten, hak de sjalot fijn. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot en het geperste teentje knoflook, voeg na 2 minuten de courgetteblokjes toe. Bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.

Voor de quiche:
Vet een langwerpige vorm van 12 x 36 cm of een ronde vorm van 24 cm Ø licht in met olie. Rol het deeg uit en leg het losjes in de vorm, trek een klein randje op. Geef de courgetteblokjes op het deeg en verdeel de tomaten op de courgette, voeg zout en peper naar smaak toe. Scheur de mozzarella in stukjes en bedek de groenten ermee. Bak de quiche 20 tot 25 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor 2 tot 4 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten