cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 1 juni 2014

Brandnetelrisotto met pijnboompitten

Wildplukken is hip! Zelfs Jamie Oliver gebruikt weleens brandnetels in zijn recepten. En hoewel ik bepaald niet meedoe aan elke nieuwe hype vind ik deze wel heel leuk. Waarom? Eigenlijk is het helemaal niet nieuw, vroeger was het vrij gewoon om groenten, kruiden en fruit in de vrije natuur te plukken. Als kind kwam ik regelmatig in aanraking met brandnetels, hoog tijd dus voor een positieve ervaring met deze branderige groente! Wil je meer weten over het plukken van brandnetels? Kijk dan hier.


Ingrediënten

2 handjes vol jonge brandnetelbladeren (10 tot 15 g)
180 g risottorijst
1 rode ui
2 teentjes knoflook
witte peper
2 el pijnboompitten
flinke scheut witte wijnazijn/witte balsamicoazijn/witte wijn
ca. 550 ml groentebouillon
1 el boter
2 el olijfolie

Bereiding

Hak de grondig gewassen brandnetelbladeren grof. Hak de ui en de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet lichtbruin.
Verhit de olie en de boter in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn, blus af met de azijn/wijn. Wacht tot het vocht opgenomen is, doe dan ¼ van de bouillon erbij. Herhaal deze stap nog 2 keer, controleer of de rijst bijna gaar is. Voeg dan de brandnetelbladeren en de resterende bouillon toe, roer goed door elkaar en laat de rijst volledig gaar koken. Breng op smaak met peper, strooi de pijnboompitten erover.
 Met wat geroosterde groenten erbij heb je een complete maaltijd.

Voor 2 tot 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten