cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 1 mei 2014

Spaghetti met peer, snijbonen en katenspek

Pasta is echt een van mijn favorieten. Je kunt er alle kanten mee op: vegetarisch, vlees, vis, ovenschotels, salade, en ga zo maar door. Dit recept lijkt misschien een beetje vreemd door de combinatie van snijbonen en rozemarijn, maar is absoluut het proberen waard! In plaats van katenspek kun je pastrami gebruiken, bak die dan wel aan in een klein beetje olijfolie.


Ingrediënten

250 g spaghetti
75 g katenspek (plakjes)
250 g snijbonen
½ stevige peer
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
sap van ½ citroen
1 el verse rozemarijn
100 ml groentebouillon
zout

Bereiding

Snijd de snijbonen in stukken van 2 cm. Hak de ui, chilipeper, knoflook en rozemarijn fijn. Snijd de katenspek in repen van 1 cm, snijd de peer in dunne plakjes.
Kook de spaghetti in water met een snufje zout beetgaar, kook de snijbonen de laatste 7 minuten mee. Giet af en laat uitlekken. 
Bak de spek in een pan zonder vet lichtbruin, voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en peer toe, bak tot de ui glazig is. Voeg de rozemarijn, citroen en bouillon toe, kook nog 5 minuten. Proef de saus, voeg eventueel nog peper en zout toe. Meng met de spaghetti en de bonen.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten