cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 3 mei 2014

Gambiaanse stoofschotel

Een paar dagen geleden riep Mireille, het gezicht achter het foodblog Eitje kookt, haar mede-bloggers op om een Gambiaans gerecht te koken. Hiermee wil zij - en ik dus ook aandacht vragen voor een project dat vrouwelijke boeren in Gambia ondersteunt. Ik kookte hiervoor 2 gerechten, een vegetarisch gerecht met yam en ei en deze stoofschotel met rundvlees en aubergine. Ik hoop van harte dat je van dit gerecht geniet, en er even bij stil staat dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om 2 of 3 maaltijden per dag te eten.

Ingrediënten

500 g magere runderlapjes
1 aubergine
1 ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
2 laurierblaadjes 
2 el citroensap
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 el groentebouillon (instant)
1 tl nootmuskaat
1 el paprikapoeder
3 el olie

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn, snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een pan op halfhoog vuur, bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan, zet apart. Fruit nu de ui, chilipeper, knoflook en laurierbladen in de achtergebleven olie. Voeg na 2 minuten de nootmuskaat en paprikapoeder toe, bak 1 minuut mee. Doe nu de tomaten in de pan, vul het blik met water en voeg ook dat toe. Doe de bouillon, citroensap en het vlees erbij, breng aan de kook, laat afgedekt 75 minuten koken, roer af en toe. Voeg dan de aubergine erdoor, laat nog eens 45 minuten koken. Breng op smaak met zout.
Serveer met rijst.

Voor 3 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten