cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 29 april 2014

Roergebakken asperges met noedels

Wist je dat asperges echt een heerlijke groente zijn om te wokken? Ze zijn lekker stevig en qua smaak prima te combineren met allerlei ingrediënten. Vandaag ging ik voor een vegetarische variant, maar je kunt hier ook prima wat garnalen aan toevoegen.


Ingrediënten

200 g noedels
500 g asperges
100 g doperwten (diepvries)
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 chilipeper
stukje gember van ½ cm
1 citroenblad
1 el verse koriander
1 el sesamzaad
2 el sesamolie
2 el zonnebloemolie
2 el lichte sojasaus
1 tl vissaus

Bereiding

Schil de asperges en verwijder de droge uiteinden, snijd dikkere asperges in de lengte doormidden, snijd ze in stukjes van 3 cm. Hak de sjalot, knoflook, gember, chilipeper, citroenblad en koriander fijn. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vet lichtbruin. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, meng met 1 eetlepel sesamolie.
Verhit de overige olie in een wok op middelhoog vuur, roerbak hierin de asperges ongeveer 4 minuten, controleer of ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de sjalot, knoflook, gember, citroenblad, chilipeper en doperwten toe, roerbak nog 2 minuten. Meng dan de noedels erdoor, blus af met de sojasaus en vissaus. Strooi de koriander en sesamzaadjes erover, serveer meteen.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten