cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 16 maart 2014

Varkensrollade met kruidenkaasvulling

Rollade is niet iets wat ik wekelijks op tafel zet omdat het vaak toch wat meer tijd kost om het te bereiden. Daar staat dan wel tegenover dat je haar helemaal naar eigen smaak kunt vullen en kruiden. Dit Italiaans getinte gerecht staat binnen een uur op tafel. Je kunt het varkensvlees prima vervangen door kalkoen, de bereidingstijd blijft dan het hetzelfde. Ik heb chilivlokken en Turkse pepers gebruikt waardoor het gerecht vrij pittig werd. Als je daar niet zo van houdt, kun je de chilivlokken weglaten en/of de Turkse pepers vervangen door 1 groene paprika.

Ingrediënten

250 g pasta
300 g mager varkensvlees aan een stuk (bijvoorbeeld uit de rug)
1 el boter
3 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 el paprikapoeder
1 tl chilivlokken (optioneel)
2 lange Turkse pepers of 1 groene paprika
1 blik gepelde tomaten (400 g)
50 g roomkaas
2 el gladde peterselie
1 blokje maggi
zout, peper
keukentouw


Bereiding

Hak voor de vulling de peterselie fijn en meng met de roomkaas. Hak de ui en de knoflook fijn, snijd de Turkse peper of paprika in blokjes.
Leg het vlees plat op een snijplank en maak snij het in de lengte in ter hoogte van ongeveer een derde, let op dat je het niet helemaal doorsnijdt. Draai het vlees om een maak een zelfde soort snee aan de tegenovergestelde kant, het is de bedoeling dat je het vlees helemaal in de lengte open kunt vouwen (zie ook de stap voor stap foto's hieronder).
Vouw het vlees open, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de vulling, laat de randen vrij. Snijd een lang stuk keukentouw af, rol het vlees op en wikkel het keukentouw erom, knoop het aan de bovenkant vast. Omwikkel zo het hele stuk vlees, draai het een kwartslag en bind het touw er een keer in de lengte omheen (zie de foto's hieronder). 
Verhit de olie met de boter in een ruime pan op matig vuur en bak het vlees hierin rondom bruin. Haal de rollade uit de pan, houd apart. Voeg - indien nodig - wat extra olie toe aan het braadvet en fruit hierin de ui, knoflook, paprikapoeder en chilivlokken. Doe na 5 minuten de gepelde tomaten en de maggi erbij, breng aan de kook, druk de tomaten met een houten lepel stuk. Doe de rollade terug in de pan en laat afgedekt 20 tot 25 minuten stoven. 
Kook ondertussen de pasta gaar in ruim water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken. 
Haal de rollade uit de pan en laat eventjes rusten, snijd vervolgens in plakjes. Breng de saus op smaak met peper en zout, schep de pasta erdoor. Serveer met de plakjes rollade erop.

Voor 2 tot 3 personen













Geen opmerkingen:

Een reactie posten