cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 15 maart 2014

Hazelnotencake met sinaasappel en mascarpone

Ik was begonnen met een mascarpone-sinaasappelcrème die ik eigenlijk wilde gebruiken als vulling voor een taart. Uiteindelijk heb ik besloten om de crème meteen in het beslag te verwerken. Pakten alle tweede keuzes maar zo uit!
In plaats van bloem heb ik gemalen hazelnoten gebruikt. In Duitsland kun je die in bijna elke supermarkt kopen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf hazelnoten fijnmalen. 

Ingrediënten

200 g gemalen hazelnoten
1 sinaasappel
75 g suiker
2 eieren
125 g mascarpone
125 g magere kwark
1 tl bakpoeder
poedersuiker

Bereiding

Rasp de schil van de sinaasappel, schil de sinaasappel daarna dik en snijd de filets eruit. Roer de mascarpone en de kwark tot een glad mengsel, voeg de sinaasappelschil en de sinaasappelstukjes toe.
Klop de eieren en de suiker met een handmixer op de hoogste stand tot de suiker opgelost is. Roer dan de mascarponecrème erdoor, meng grondig met de eieren. Spatel dan het bakpoeder en de hazelnoten in porties erdoor. Vet een springvorm van 20 cm in en vul het beslag erin, strijk de bovenkant glad.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat de cake helemaal afkoelen, bestrooi dan met wat poedersuiker.

Voor 8 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten