cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 18 februari 2014

Pasta met radicchio en walnoten

Radicchio is een sla met rood blad en een licht bittere smaak die meestal gemengd wordt met andere slasoorten. Tijdens mijn vakantie op Sicilië kwam ik verschillende gerechten met radicchio tegen, bijvoorbeeld in pastagerechten. De ingrediënten in dit gerecht zorgen ervoor dat de bittere smaak niet overheerst maar juist mooi combineert met de andere smaken.


Ingrediënten

400 g radicchio
1 tomaat
50 g walnoten
1 ui
2 teentjes knoflook 
½  paprikapoeder
½ komijn
snufje chilipoeder
5 el slagroom
1 el witte basterdsuiker
2 el olijfolie
2 el peterselie
zout, peper
250 g pasta

Bereiding

Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de radicchio in vieren, verwijder de stronk en snijd in repen van een centimeter. Snijd de tomaat in blokjes, hak de walnoten grof.
Kook de pasta beetgaar met water en een beetje zout.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn en chilipoeder 2 minuten. Doe dan de suiker en de tomaat erbij, laat de suiker licht karameliseren. Voeg de radicchio toe, laat een beetje slinken. Doe de slagroom erbij, laat 5 minuten koken op laag vuur. Roer de walnoten en de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en zout en meng met de pasta.

Voor 2 personen


Lees hier meer over radicchio.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten