cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 24 december 2013

Pompoen met gedroogde pruimen

Pompoen is een heerlijk veelzijdige groente, hij heeft geen uitgesproken smaak en is daarom makkelijk te combineren met veel verschillende groenten en specerijen. Bijvoorbeeld met gedroogde pruimen en chilipeper. Het idee voor dit recept komt uit een Perzisch kookboek. Oorspronkelijk wordt dit gerecht bereid met kip of lamsvlees. Ik heb de bereiding een beetje aangepast en zie hier, een heerlijk bijgerecht.

Ingrediënten

500 g pompoen
5 gedroogde pruimen
1 ui
1 teentje knoflook
chilipeper
1 tl kaneel
sap van ½ citroen
3 el olijfolie
1 el groentebouillon (instant)
zout

Bereiding

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de pruimen in stukjes. Verhit 2 el olie in een pan op matig vuur, bak de stukjes pompoen 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Schep de pompoen uit de pan en zet apart. Voeg de resterende olie toe en fruit de ui, knoflook en chilipeper 2 minuten. Voeg de kaneel toe en doe de pompoen terug in de pan, voeg de pruimen, het citroensap en zoveel water toe dat de pompoen half bedekt is, doe de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 tot 20 minuten koken. Controleer of de pompoen gaar is, breng op smaak met zout.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten