cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 6 december 2013

Pittig-zoete stoofschotel met kip, pompoen en kweepeer

Deze lage temperaturen vragen om pittige gerechten! En chilipeper gaat prima samen met zoet, schroom dus niet om het te combineren met bijvoorbeeld kweepeer en pompoen. Ik heb voor dit gerecht een 7-kruidenmix gebruikt, afkomstig uit de Arabische keuken. Je kunt het kant en klaar in veel Turkse en Marokkaanse winkels vinden. Je kunt ook je eigen mix maken van zwarte peper, komijn, piment, kaneel, nootmuskaat, koriander en kruidnagel. 

Ingrediënten

200 g kipfilet
1 kweepeer
300 g pompoen
100 g prei
1 ui
2 teentjes knoflook
flink stuk chilipeper
stuk verse gember van 1 cm
2 el 7-kruidenmix
5 takjes verse koriander
3 el olijfolie
zout

Bereiding

Snijd de kip in blokjes. Schil de pompoen en de kweerpeer, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes, snijd de prei in dunne ringen. Hak de koriander, ui, knoflook, chilipeper en gember fijn.
Verhit de olijfolie in een zware pan of in een tajine op laag vuur, fruit de ui, peper, gember, knoflook en 7-kruidenmix gedurende 5 minuten. Draai het vuur iets hoger en bak de kip rondom bruin, doe dan de prei erbij. Laat 5 minuten bakken, doe dan de pompoen, de kweepeer en 250 ml water erbij, laat afgedekt op laag vuur 30 minuten stoven, roer af en toe. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
Serveer met rijst of vers brood.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten