cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 3 november 2013

Rundvleestajine met pompoen en gedroogde abrikozen

Eerlijk is eerlijk, een verregende zondag is natuurlijk niet echt leuk. Maar ik ben en blijf een optimist, dus probeer ik toch maar het positieve te zien. Want hoe vaak heb (neem) je de tijd om een stoofgerecht 3 uur te laten pruttelen? Vandaag dus! 
Heb je geen tajine? Dit gerecht lukt ook in een hapjespan.

Ingrediënten

450 g runderriblappen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 stuk chilipeper
3 tomaten
400 g pompoen

100 g gedroogde abrikozen
½ bos verse koriander
2 el ras el hanout
½ el kaneel
zout
3 el olijfolie

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes van 3 cm, hak de ui, gember, knoflook, chilipeper en koriander fijn. Snijd de tomaten en de pompoen in blokjes, halveer de gedroogde abrikozen.
Verhit de olie in een tajine of hapjespan op laag vuur, fruit hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper, ras el hanout en kaneel gedurende 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Doe de tomaten en een snufje zout erbij en zoveel water dat het vlees net niet onder staat. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 uur stoven. Roer regelmatig, voeg water toe als het gerecht te droog wordt.
Doe de pompoen en de abrikozen erbij en laat nog eens een uur stoven, laat de laatste 5 minuten de koriander meekoken. Breng op smaak met zout.
Serveer met couscous, rijst of brood.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten