cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 23 november 2013

Pasta carbonara met gerookte zalm

Pasta carbonara is één van de bekendste pastagerechten en wordt oorspronkelijk met pancetta bereid. In dit recept heb ik zal gebruikt, en omdat ik ze zo lekker vind, heb ik er ook nog wat kappertjes ingedaan. Ik heb grana padano en jong belegen kaas gebruikt, je kunt ook andere (pittige) kaassoorten gebruiken.
Dit gerecht is makkelijk te bereiden, zorg wel dat je alle ingrediënten bij de hand hebt.

Ingrediënten

250 g pasta
1 rode ui
100 g gerookte zalm
50 g kappertjes
25 g geraspte grana padano
25 g geraspte jong belegen kaas
2 eieren
versgemalen zwarte peper
evt. zout
3 el olijfolie

Bereiding

Snipper de ui, snijd de zalm in reepjes. Kluts de eieren en meng ze met de kaas, voeg peper en eventueel zout toe. Kook de pasta beetgaar in ruim water met weinig zout, giet af en doe terug in de pan. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur, fruit hierin de ui tot ze zacht is. Meng de pasta met de ui, zet de pan op laag vuur. Voeg de zalm en kappertjes toe en meng voorzichtig met de pasta, laat alle ingrediënten goed warm worden, pas op dat de pasta niet aanbrand. Roer nu het ei-kaasmengsel erdoor, schep om met de pasta tot eieren gestold zijn en de kaas gesmolten is. Serveer meteen.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten