cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 10 november 2013

Paprikarelish

Het bbq-seizoen ligt dan wel net achter ons, maar een relish is niet alleen lekker met gegrild vlees. Het is ook heel lekker als smaakmaker voor soepen, sauzen, stoofgerechten, een stukje kaas...
Je kunt voor dit recept ook rode of oranje paprika gebruiken, of een mix daarvan. 

Ingrediënten 

1 kg gele paprika
2 grote uien
½ bos verse koriander
1 medium hete chilipeper, bijvoorbeeld jalapeño
1 el garam massala
2 el mosterdolie
225 ml wittewijnazijn
75 g witte basterdsuiker

Bereiding

Snijd de paprika in kleine blokjes, verwijder zachte plekken. Snipper de uien, hak de koriander en de chilipeper fijn.
Verhit de olie in een pan op laag vuur, fruit de uien glazig. Voeg dan de paprika, chilipeper en garam massala toe, bak 5 minuten tot de paprika zacht begint te worden, roer af en toe. Doe dan de suiker en azijn erbij en breng het geheel aan de kook. Laat afgedekt 40 minuten koken, roer zo nu en dan. Roer de koriander erdoor, laat nog 5 minuten koken. Doe de relish in schone potten en sluit deze luchtdicht. Zet ze 5 minuten op z'n kop zodat ze vacuüm afsluiten.

Voor ongeveer 1 liter



Geen opmerkingen:

Een reactie posten