cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 2 november 2013

Bruschetta

Afgelopen september was ik op Sicilië. Dit prachtige eiland heeft veel moois te bieden, waaronder een heerlijke keuken. Het zal je dan ook niet verbazen dat op de terugreis een prachtig Siciliaans kookboek in mijn bagage zat. In dat boek kwam ik onder andere dit heerlijke recept voor bruschetta tegen, ik heb alleen de oregano zelf toegevoegd. Je kunt voor dit recept prima brood van de vorige dag gebruiken.
Bruschetta is lekker bij de soep of als voorgerecht of hapje.


Ingrediënten

10 sneetjes ciabatta of stokbrood van 1 cm dik
2 tomaten
1 kleine rode paprika
½ ui
1 tl gedroogde oregano
zwarte peper
2 el olijfolie
een stukje pecorino

Bereiding

Snipper de ui, snijd de tomaten en de paprika in kleine blokjes. Snijd de kaas in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Fruit de ui hierin glazig, voeg dan de paprika en tomaten toe. Bak de groenten tot alle vocht van de tomaten verdampt is, voeg de oregano toe, breng op smaak met peper. Verdeel de groenten en de kaas over de sneetjes brood, zet ze 10 tot 15 minuten onder de gril (200 graden).

Voor 10 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten