cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 23 november 2013

Ayam paniki

Ik ben dol op de Indonesische keuken. Met al zijn grote en kleinere eilanden heeft Indonesië een erg gevarieerde keuken waarin alle smaken vertegenwoordigd zijn. Dit recept kreeg ik van een Indonesische collega en ik kon niet wachten om het uit te proberen. Zoals alle stoofschotels smaakt ook dit gerecht het lekkerst wanneer je het een dag van te voren bereid.
Kemangi is citroenbasilicum en te koop in de grotere toko's. Je kunt het ook vervangen door gewone basilicum of munt, of een combinatie daarvan. Pandan bladeren zijn eveneens in de toko te koop, je kunt het prima invriezen.


Ingrediënten

1 kg kipfilet of kip in delen
1 stengel sereh
2 takjes kemangi 
2 pandan bladeren
5 kemirinoten
stukje gember van 5 cm
1 tl kurkuma
3 teentjes knoflook
3 chilipepers
7 sjalotjes
3 dl kokosmelk
4 el olie
zout

Bereiding

Meng de kemirinoten, gember, knoflook, chilipepers en sjalotjes in de blender tot een gladde pasta, voeg indien nodig een beetje water toe.
Snijd de kipfilet in blokjes, meng de kip met de specerijenpasta en alle overige ingrediënten behalve de kokosmelk en de olie. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en braad de kip rondom aan. Voeg de kokosmelk toe, dek de pan af en stoof de kip op laag vuur in 30 minuten gaar. Breng op smaak met zout.

Voor 4 tot 6 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten