cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 3 oktober 2013

Spinazie-ricottataart

Als je op het internet zoekt naar spinazie-ricottataart, kom je talloze afbeeldingen en recepten tegen, en als je deze taart een keer geproefd hebt, weet ook wat de reden daarvoor is. De taart is makkelijk te bereiden, is gezond en super lekker!

Ingrediënten

Voor de bodem:
250 g bloem
50 ml olijfolie
75 ml water
snufje zout
snufje nootmuskaat

Voor de vulling:
300 g spinazie
250 g ricotta
50 g pittige geraspte kaas
2 eieren
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 tl chilipoeder
1 el paprikapoeder
zout
versgemalen witte peper 
3 el olijfolie

Bereiding

Voor de bodem:
Kneed een deeg van alle ingrediënten, laat het afgedekt ongeveer een halfuur in de koelkast rusten.

Voor de vulling:
Hak de ui fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de geperste knoflook, het chilipoeder en het paprikapoeder toe, bak nog eens 2 minuten. Doe dan de spinazie in de pan, laat slinken. Neem de pan van het vuur en doe de spinazie in een vergiet, druk zoveel mogelijk vocht eruit, hak de spinazie grof.
Roer de ricotta met de eieren tot een gladde massa, meng de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Voor de taart:
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Vet een ovenvaste schaal van 24 cm doorsnee in en bekleed met het deeg, druk de randen licht aan. Geef de vulling op de bodem, strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de geraspte kaas erover en bak de taart in de op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in ongeveer 35 minuten goudbruin.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten