cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 13 september 2013

Chili met zoete aardappel

Voor deze chili heb ik drie verschillende soorten peper gebruikt: Mdme Jeanette, chipotle in adobesaus en gerookte chili. Chipotle is tegenwoordig in veel toko's te koop, van het merk La Costeña. Gerookte chilipeper vind je in de betere specerijenwinkels. 
Deze chili kun je rustig zonder rijst serveren, door de zoete aardappels is het een volwaardige maaltijd. Zoete aardappels zijn niet alleen lekker maar ook nog eens rijk aan vezels, dus heel gezond!
Je kunt dit gerecht ook met rijst of stokbrood serveren, dan is het voldoende voor 4 tot 5 personen.


Ingrediënten

150 g kipfilet
500 g zoete aardappelen
1 blik zwarte bonen (265 g uitlekgewicht)
3 tomaten
1 rode paprika
1 grote ui
½ Mdme Jeanette
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
1 el chipotle in adobesaus
1 tl gemalen gerookte chilipeper
1 el komijn
1 el kipbouillon (instant)
zout
3 el olie

Bereiding

Hak de ui fijn, stamp de Mdme Jeanette, knoflook en gember fijn in een vijzel. Snijd de kip, tomaten en paprika in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, hak de koriander fijn. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een zware (gietijzeren) pan op matig vuur, fruit de ui, gember, Mdme Jeanette, knoflook, komijn en gerookte chilipeper ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten, een ½ liter water en de kipbouillon toe, breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel toe en laat afgedekt op laag vuur koken. Doe na 10 minuten de kip erbij en na nog eens 5 minuten de bonen en de paprika. Laat nog 5 minuten koken, roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout.

Voor 2 tot 5 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten