cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 9 augustus 2013

Roerei met taugé en pittige groentensaus

De idee voor dit recept kreeg ik van een collega. Het heeft zijn oorsprong in de Indonesische keuken, maar ik kon het natuurlijk niet laten om het naar eigen inzicht aan te passen. Het resultaat is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht dat binnen een half uur op tafel staat.


Ingrediënten

Voor het roerei:
5 eieren
200 g taugé 
4 lente-uitjes
½ blok tahoe
1 el groentebouillon (instant)
1 el ketjap
2 el olie

Voor de saus:
1 kleine aubergine
300 g tomaten
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
stukje Mdme Jeanettepeper
2 citroenbladeren
150 ml kokosmelk
snufje trassie
1 el gemalen koriander
groentebouillon (instant), naar smaak
zout
2 el olie


Bereiding

Voor de saus:
Hak de ui, knoflook, gember en peper grof, stamp met een snufje zout fijn in de vijzel of maal het fijn in de keukenmachine. Snijd de aubergine in blokjes van een halve centimeter, snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin het uienmengsel met de citroenbladeren, de koriander en de trassie tot de uien lichtbruin worden. Voeg nu de aubergine toe, schep om met de uien en bak 2 minuten. Doe de tomaten erbij, bak even tot het sap vrijkomt, voeg de kokosmelk toe en laat op laag vuur 15 minuten koken. Breng op smaak bouillonpoeder. Verwijder voor het serveren de citroenbladeren.

Voor het roerei:
Prak de tahoe met een vork fijn. Snijd de lente-uien in fijne ringen, hak de taugé grof. Kluts de eieren en meng met alle overige ingrediënten - behalve de olie. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur, giet het eimengsel erin en laat het stollen, roer regelmatig.

Opdienen:
Doe wat roerei en eventueel rijst op een bord, schep de groentesaus erover. 

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten