cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 26 augustus 2013

Aardappel-groentencurry

Eigenlijk wilde ik een Turks getinte schotel maken met rundergehakt, broccoli en spitskool. Maar terwijl ik bezig was de ingrediënten bij elkaar te zoeken, besloot ik dat het een vegetarische curry zou worden - ook lekker!

Ingrediënten

750 g aardappelen
250 g broccoli
½ spitskool
1 ui
25 g gember
2 teentjes knoflook
2 el gele currypasta
400 ml kokosmelk
4 el olie
zout 
vissaus

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, verdeel de broccoli in roosjes. Verwijder de stronk van de spitskool en snijd in smalle repen. Snipper de ui, hak de gember en de knoflook grof. Maak de knoflook en de gember met een snufje zout fijn in de vijzel. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin de blokjes aardappel rondom bruin, hal ze uit de pan en houd apart. Fruit nu de ui, gember en knoflook 2 minuten, voeg de currypasta en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en doe de aardappelen terug in de pan. Doe na 5 minuten de broccoli erbij en na nog eens 5 minuten de spitskool. Laat even stoven tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en vissaus.

Voor 2 tot 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten