cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 28 juni 2013

Pasta met pittige tomaten-groentensaus

Dit recept is gebaseerd op pasta arrabiata, een pittige vegetarische tomatensaus. Ik heb nog wat courgette en kipgehaktballetjes toegevoegd. Voor de gehaktballetjes heb ik saucijzen gebruikt, ook erg makkelijk voor soepballen. Je kunt voor dit recept witte of rode balsamico azijn gebruiken.

Ingrediënten

250 g kleine pasta (bijvoorbeeld schelpjespasta)
1 ui
2 - 3 teentjes knoflook
1 kleine chilipeper
1 courgette (ca. 225 g)
600 g tomaten
2 kipsaucijzen (ca. 150 g)
1 laurierblad
3 el verse peterselie
1 handvol verse basilicum
1 tl chilipoeder
zout
1 el balsamico azijn
3 el olijfolie
geraspte kaas voor erbij

Bereiding

Hak de ui, de chilipeper en de verse kruiden fijn. Snijd de tomaten in stukjes, snijd de courgette in blokjes. Rol kleine balletjes van de saucijzen. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de chilipeper, de geperste knoflookteentjes, het laurierblad en het chilipoeder toe en bak nog eens 2 minuten. Doe dan de tomaten erbij, bak ze 5 minuten. Voeg dan de balsamico azijn en een snufje zout toe en laat afgedekt op laag vuur 30 minuten koken, roer af en toe. 
Kook ondertussen de pasta in ruim water met een beetje zout beetgaar, giet af. 
Schep de courgette door de tomatensaus, kook 5 minuten mee. Doe dan de gehaktballetjes en de verse kruiden erbij, laat zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn. Breng de saus op smaak met zout en schep de pasta erdoor. Serveer met de geraspte kaas.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten