cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 18 mei 2013

Volkoren-aardbeienmuffins

Oké, ze zien er wat minder strak uit dan muffins van gewone bloem, maar ze zijn zeker niet minder lekker! Deze muffins bevatten vrij weinig suiker. Als je een zuurdere fruitsoort gebruikt, kun je wat extra suiker toevoegen.

Ingrediënten

250 g volkoren bloem
250 g magere kwark
1 ei
50 g witte basterdsuiker
60 ml olie
snufje zout
1 tl bakpoeder
1 el vanille essence
10 aardbeien
eventueel melk

Bereiding

Klop de suiker met de olie tot de suiker opgelost is. Voeg dan de overige ingrediënten - behalve de aardbeien - toe en roer tot een glad beslag. Voeg eventueel melk toe om het wat soepeler te maken.
Zet papieren vormpjes in een muffinbakblik, geef in elke vorm 1 eetlepel beslag. Zet 1 aardbei in het midden van elke vorm, bedek met het overige beslag. 
Bak in de op 175 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in 20 tot 25 minuten gaar.

Voor 10 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen