cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 19 mei 2013

Varkensreepjes met groenten uit de wok

Jaren geleden kwam ik een heerlijk recept tegen voor een heerlijk roerbakgerecht met varkensvlees. Het enige wat eraan ontbreekt zijn de groenten, maar die kun je natuurlijk gewoon zelf toevoegen. Liever geen varkensvlees? Vervang het door kalkoen.

Ingrediënten

300 g mager varkensvlees
1 struik paksoy
150 g broccoli
150 g taugé
1 lente-ui
½ cm verse gember
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
3 chilipepers op zuur
2 el light sojasaus
1 el rijstazijn
¾ el sesamolie
5 el groentebouillon
2 tl maizena of aardappelzetmeel
1 tl witte peper
snufje zout
3 el olie

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes en schep om met 1 tl maizena, zout en peper. Hak de sjalot, gember, knoflook en chilipepers fijn, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de paksoy en de lente-ui in repen. Meng sojasaus, sesamolie, groentebouillon en rijstazijn met de overgebleven maizena. 
Verhit de olie in een wok op hoog vuur, roerbak het vlees in korte tijd gaar, haal uit de wok en houd apart. Voeg indien nodig wat extra olie toe, roerbak de broccoli één minuut. Voeg dan de sjalot, gember, knoflook en chilipeper toe, bak één minuut mee. Doe de paksoy erbij, roerbak tot de paksoy begint te slinken. Geef de taugé, lente-ui en de saus erbij en doe het vlees terug in de wok, roerbak tot de saus begint te binden en alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten