cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 11 mei 2013

Dessert van tapioca en mandarijn

Dit toetje is lekker licht en fris van smaak. Eet het goed gekoeld, dan komen de smaken het beste tot hun recht. Ik heb mandarijnen uit blik gebruikt, maar met vers fruit smaakt het ook heerlijk. Alle soorten fruit zijn geschikt, let wel op dat je het goed schoonmaakt. 

Ingrediënten

75 g witte tapioca parels
1 blikje mandarijnen op syroop (ca. 300 g)
100 ml kokosmelk
water

Bereiding

Laat de mandarijnen uitlekken, vang het sap op en vul het met water aan tot 600 ml. Spoel de tapioca af met koud water, laat even uitlekken en breng het samen met het water aan de kook. Laat op laag vuur koken tot de tapioca zacht en doorschijnend is (ongeveer 15 minuten), neem de pan van het vuur en roer de kokosmelk erdoor. Voeg de mandarijnen toe wanneer de tapioca wat afgekoeld is. Spoel een dessertschaal om met koud water en doe de tapioca erin, laat volledig afkoelen, zet het daarna minimaal een uur in de koelkast.

Voor 2 tot 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen