cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 17 mei 2013

Biryani met groenten

Biryani is een gerecht op basis van rijst waar groenten en ook vlees naar smaak aan toegevoegd worden. Biryani wordt in veel landen in Azië en het Midden-Oosten gegeten. Deze biryani wordt in de oven bereidt, waardoor je maar weinig vet nodig hebt. De mosterdolie kun je door een andere plantaardige olie vervangen, voeg dan eventueel wat meer peper toe. 

Ingrediënten

200 g rijst
400 g zoete aardappel
200 g broccoli
200 g sperziebonen
½ ui
2 teentjes knoflook
½ cm verse gember
½ Mdme Jeanette
150 ml kokosmelk
250 ml water
1 el groentebouillon (instant)
1 el Madras kerrie
zout
2 el mosterdolie
1 handvol ongezouten cashewnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte). Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de sperziebonen wat kleiner, hak de cashewnoten grof. Snijd de ui in fijne ringen, maak de gember, peper en knoflook fijn in een vijzel of keukenmachine. Meng water, kokosmelk, Madras kerrie en groentebouillon met elkaar. 
Schenk de olie in een vuurvaste vorm en zet die een paar minuten in de oven. Doe de zoete aardappel, broccoli, ui en het knoflookmengsel in de schaal en schep goed om zodat de groenten met olie bedekt zijn, rooster de groenten 10 minuten in de oven tot ze lichtbruin kleuren. Voeg alle ingrediënten - behalve de cashewnoten - toe en schep goed om. Laat de biryani in ongeveer 30 minuten gaar, schep regelmatig om. Controleer of alle ingrediënten gaar zijn, breng op smaak met zout en serveer met de cashewnoten.

Voor 2 personen


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten