cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 9 maart 2013

Giouvetsi

Giouvetsi is een van oorsprong Griekse stoofschotel die in de oven bereid wordt. Variaties op dit gerecht kom je in bijna alle keukens rond de Middellandse Zee tegen. Je zal het niet vaak tegenkomen op een menukaart, want dit makkelijk te bereiden gerecht heeft tijd nodig. Ideaal dus voor een regenachtige dag als vandaag.
Orzo is een kleine pastasoort die de vorm van een rijstkorrel heeft. Je komt orzo in Turkse winkels tegen. Als alternatief kun je ook macaroni gebruiken.

Ingrediënten

300 g magere runderlappen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
150 g orzo of een andere kleine pasta
1 tl gemalen laurier of 1 laurierblad
1 tl gedroogde oregano
2 el verse peterselie
50 ml olijfolie
200 ml water 
zout
versgemalen witte peper

Bereiding

Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm. Hak de ui, knoflook en peterselie fijn, snijd de tomaten in stukjes. Doe het vlees met de ui, knoflook, tomaten, oregano, zout, peper, olijfolie en 50 ml water in een ovenvaste schaal met deksel. Zet dit afgedekt een uur in de op 200 graden voorverwarmde oven, roer af en toe en controleer of het vocht voldoende is. Doe na een uur de pasta en 150 ml water erbij, meng met het vlees. Zet de schaal terug in de oven en laat de pasta in 20 tot 25 minuten gaar worden. Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en zout.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten