cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 11 februari 2013

Tofoe en groenten in kokossaus

Meestal gebruik ik chayote voor Latijns-Amerikaanse gerechten maar deze groente is ook in veel Aziatische landen erg populair. In Indonesië worden ze labu siam genoemd. Na een uitgebreid vegetarisch menu ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar gisteren, had ik de smaak te pakken. Gelukkig had ik nog een stuk tofu in de koelkast, en verschillende verse groenten. Dit gerecht smaakt nog beter als je het een dag van te voren bereid, maar je kunt natuurlijk ook gewoon wat meer maken en de rest de volgende dag opwarmen.

Ingrediënten

½ blok tofoe
½ blok santen
2 chayotes
1 groene paprika
1 wortel (ca. 150 g)
1 kleine aubergine
1 ui
2 teentjes knoflook
2 kleine chilipepers (lombok rawit)
2 cm laoswortel
1 daon salam blad (Indische laurier)
1 tl kurkuma
1 el gemalen koriander
½ l water
2 el groentebouillon (instant)
zout
olie

Bereiding

Snijd de tofoe in blokjes, bak ze in een laagje olie lichtbruin, laat uitlekken. Snijd de ui, chilipeper en knoflook fijn. Halveer de wortel en de aubergine in de lengte, snijd vervolgens in plakken van een halve centimeter. Snijd de paprika in reepjes en de chayotes in blokjes van een halve centimeter. 
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook, chilipepers, kurkuma en koriander. Voeg na 3 minuten de wortel en de aubergine toe, bak eventjes mee. Doe dan de santen, het water, groentebouillon, daon salamblad en laoswortel erbij, laat de santen oplossen in het water. Doe dan de chayote erbij en na 4 minuten de paprika en de tofoe. Meng alles goed, laat de tofoe goed warm worden. De paprika en de chayote moeten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout. Verwijder voor het serveren de laoswortel en het daon salamblad.

Voor 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten