cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 10 februari 2013

Nigeriaanse gebakken rijst (Fried rice)

Ook wel fried rice genoemd. De ingrediënten voor dit bijgerecht lijken erg op Jollofrijst, alleen de bereiding is iets anders. Gebakken rijst is makkelijk te bereiden maar vraagt net iets meer aandacht. Het is een heerlijk bijgerecht bij allerlei stoofschotels of gegrild vlees of vis. Je kunt de groenten gebruiken die je zelf het lekkerst vindt, het is wel leuk om groenten te kiezen die wat kleur aan het gerecht geven. Je kunt bijvoorbeeld variëren met verschillende kleuren paprika. 
Je kunt het citroenblad ook in z'n geheel meekoken en voor het serveren verwijderen. Gebruik meer of minder peper naar smaak.

Ingrediënten

400 g rijst
1 rode ui
1 rode paprika
50 g doperwten
1 wortel (ca. 125 g)
½ Mdme Jeanette peper
1 citroenblad
2 el groentebouillon (instant)
1 el curry
zout naar smaak
4 el olie

Bereiding

Breng de rijst met weinig water aan de kook, laat 1 minuut koken en giet de rijst af, laat goed uitlekken. 
Snijd de paprika en de wortel in kleine blokjes, hak de ui fijn. Verwijder de middennerf van het citroenblad, snijd het blad fijn.
Doe de rijst terug in de pan en meng met alle overige ingrediënten, roer goed door elkaar. Doe zoveel water in de pan dat de rijst net onder staat, breng aan de kook. Laat de rijst op laag vuur afgedekt garen, controleer regelmatig of voldoende water in de pan is. Indien nodig kun je wat extra water toevoegen.

Voor 4 tot 6 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten