cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 7 februari 2013

Kip met zwarte bonen

Zwarte bonen zijn razend populair in Midden-Amerika, je vindt ze dan ook steevast op je bord, ongeacht wat je verder besteld hebt. Meestal zijn ze gepureerd en pittig op smaak gebracht. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer gerechten verzinnen, zoals dit stoofgerecht dat binnen een half uur op tafel staat.
De chipotlepepers zijn in sommige winkels of via internet te koop. Je kunt ze ook vervangen door (gemalen) gerookte chilipepers of verse pepertjes.

Ingrediënten

350 g kipfilet
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 chipotlepepers in adobosaus
1 blik zwarte bonen (400 g)
1 klein blikje mais
1 rode paprika
2 lente-uien
300 ml gezeefde tomaten
1 tl gedroogde oregano
2 el kipbouillon (instant)
3 el olie

Bereiding

Snijd de kip in fijne reepjes. Snipper de ui, snijd de lente-uien in fijne ringen. Snijd de paprika in vieren en vervolgens in reepjes van een halve centimeter. Pureer de chipotlepepers met de gezeefde tomaten. Laat de bonen en de mais uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de uien en de geperste knoflook. Voeg na 3 minuten de kipreepjes toe en bak die rondom bruin. Geef dan de paprika, de gezeefde tomaten en de kipbouillon in de pan en laat 5 minuten koken. Voeg dan de bonen, de mais en de gedroogde oregano toe en warm alles goed door. Roer vlak voor het serveren de lente-uien erdoor.
Lekker met tortilla's of rijst.

Voor 2 tot 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten