cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 4 februari 2013

Corned beef met peper

Ken je dat? Iemand geeft je iets cadeau waar je niet echt op zit te wachten, maar het zou vreselijk onbeleefd zijn om het te weigeren. Nou, op deze manier is een blikje corned beef in mijn voorraadkast terechtgekomen. Ik had er geen beste herinneringen aan. Mijn moeder maakte het vroeger wel eens en ik weigerde steevast om het te eten. Dit blikje was dus op z'n zachtst gezegd een uitdaging... en zie hier het resultaat.

Ingrediënten

1 blikje corned beef
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Mdme Jeanette peper
1 klein blijkje mais (140 g uitlekgewicht)
125 g doperwten
3 tomaten
1 el groentebouillon (instant)
1 el verse selderij
2 el ketjap
3 el olie

Bereiding

Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes, hak de selderij fijn. Laat de mais uitlekken. Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook en de peper toe en bak die 2 minuten mee. Doe dan de tomaten erbij en bak tot ze zacht zijn en het sap eruit komt. Doe nu het corned beef in de pan en bak het ongeveer 5 minuten, prak het tijdens het bakken. Doe nu de groentebouillon, doperwten, mais en selderij erbij, warm alles goed door. Breng op smaak met de ketjap.
Serveer met gekookte aardappels of rijst.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten