cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 27 januari 2013

Lamsbout met kweeperen en zongedroogde tomaten

Laatst had ik het met een collega over een recept voor gedroogde aubergines. Die had ze nog nooit gegeten, maar wel gedroogde tomaten. Tijdens het gesprek bedacht ik dit recept, dat ik natuurlijk meteen moest uitproberen. Ik heb lamsbout met been gebruikt, en de slager was zo aardig om het voor mij in stukken te snijden. Je kunt natuurlijk ook vlees zonder been gebruiken, reken dan ongeveer 600 gram.

Ingrediënten

900 g lamsbout met been
1 kweepeer (ca. 350 g)
50 g zongedroogde tomaten
75 g gele spliterwten
2 el pittige vleeskruiden
1 ui
1 cm verse gemberwortel
1 el verse munt
2 el verse koriander
zout
200 ml water
1 el boter
3 el olijfolie

Bereiding

Week de spliterwten minimaal 4 uur in koud water. Snijd het vlees in stukken van 3 cm. Hak de ui, gember, munt en koriander fijn. Snijd de kweepeer in 8 stukken en vervolgens in plakken van een halve centimeter. Snijd de tomaten in reepjes.
Verhit de boter en de olie in een grote pan op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na 5 minuten de gember en de vleeskruiden toe en bak die 5 minuten mee. Doe nu het vlees in de pan en bak het van alle kanten mooi bruin. Doe dan de uitgelekte spliterwten, de gedroogde tomaten en het water erbij, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes stoven. Geef na 25 minuten de stukjes kweepeer erbij, meng goed en laat nog 20 minuten koken. Controleer of de kweepeer en de spliterwten gaar zijn, roer de munt en de koriander erdoor en breng op smaak met zout.

Voor 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten