cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 23 januari 2013

Champignonbroodjes

Deze champignonbroodjes komen uit de pan. De bereiding lijkt erg op die van gözleme, het belangrijkste verschil is dat ik meteen vet in de pan gedaan heb. De chilipeper zorgt net voor dat kleine beetje extra. Heb je het liever wat minder pittig? Gebruik dan een milde pepersoort.
Deze broodjes zijn lekker als tussendoortje, voor de lunch, als voorgerecht...dus eigenlijk altijd - zorg dus dat je genoeg maakt.

Ingrediënten

Voor het deeg:
250 g bloem
125 ml lauw water
10 g verse gist (of 1 el droge gist)
1 tl zout
1 el olie

Voor de vulling:
250 g champignons
1 kleine rode ui
1 chilipeper
1 el raz el hanout
3 el verse peterselie
zout
2 el olie

Om te bakken:
1 el boter
3 el olie

Bereiding

Het deeg:
Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed een zacht, soepel deeg. Laat 30 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

De vulling:
Hak de ui, chilipeper en peterselie fijn. Snijd de champignons in tweeën en vervolgens in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur. Fruit hierin de ui, chilipeper en raz el hanout tot de uien zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en roer de peterselie erdoor. 

Vullen en bakken:
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken, rol tot kleine bolletjes. Rol die op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rondjes met een doorsnee van ongeveer 12 centimeter. Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegrondjes. Bestrijk de rand met een beetje water, vouw ze samen en knijp dicht met een vork. (Onderaan dit recept vind je een foto met de verschillende stappen.)
Verhit boter en olie in een pan op matig vuur, bak de champignonbroodjes van beide kanten mooi bruin.

Voor 10 stuks







Geen opmerkingen:

Een reactie posten