cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 4 november 2012

Empanadas met rozijnen-gehaktvulling

Empanadas zijn een geliefde snack in Mexico. Je hebt ze met zoete en hartige vullingen. Het lekkerst zijn ze natuurlijk als ze net vers uit de oven komen, maar je kunt ze ook prima opwarmen. 
Je kunt het deeg en de vulling ook een dag van te voren voorbereiden.

Ingrediënten

Voor het deeg:
900 g bloem
2 eidooiers
75 g margarine
125 melk en wat extra melk om te bestrijken
275 ml lauw water
1 tl zout

Voor de vulling:
500 g rundergehakt
175 g beetgare aardappel
2 hardgekookte eieren
1 ui
2 lente-uien
75 g rozijnen
75 g doperwten
1 el komijn
1 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 el gedroogde oregano
2 el  verse peterselie
zout 
3 el olie

Bereiding

Kneed een soepel deeg van de bloem, eidooiers, margarine, melk, water en zout. Dek het deeg af en zet minimaal 1 uur in de koelkast. 
Hak de ui, lente-uien en de peterselie fijn, snijd de aardappelen en de eieren in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, paprikapoeder, chilipoeder, komijn en oregano 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg nu de rozijnen en de doperwten toe, bak nog 5 minuten op matig vuur. Breng op smaak met zout en laat het mengsel een beetje afkoelen. Roer de lente-ui, aardappel en ei door het gehakt, laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 25 stukjes, rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit tot rondjes van 12 cm. Geef in het midden van elk rondje wat vulling en vouw de pasteitjes dubbel, druk de randen dicht met een vork. Leg de pasteitjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk de bovenkant met wat melk. 
Bak de pasteitjes op 200 graden (onder- en bovenwarmte) in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Voor 25 stuks





Geen opmerkingen:

Een reactie posten